Pogoji uporabe, zasebnost in piškotki na naši spletni strani

Kdo smo

Lastnik spletne strani in dejavnosti/storitve:

  • Iztok Rosandić s.p.
  • Zgornje Škofije 38 A
  • 6281 Škofije

Spletni naslov: https://www.tomipress.si

Avtorske pravice

Vse vsebine spletnega mesta (zlasti fotografije, videi, besedila in logotipi) so avtorsko pravno zaščitene kot individualne stvaritve oziroma kot podatkovne zbirke, katerih ekskluzivni lastnik je Tomi Press Vulkanizerstvo in Dodatna oprema Iztok Rosandić s.p..
Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, v kolikor posamezen način uporabe ni prepovedan s temi pravili uporabe ali veljavno zakonodajo.
Vsebine je dovoljeno pregledovati. Dovoljeno je tudi, da v primeru citiranja vsebin naredite povezavo na stran spletnega mesta www.tomipress.si, z ustrezno navedenim virom.
Tudi v primeru kakršnekoli druge dovoljene oblike uporabe vsebin tega spletnega mesta, se morajo ohraniti vse označbe avtorskih pravic ter druga obvestila in opozorila.
Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljena lastnika se vsebin ne sme prenašati na lastne naprave, reproducirati, spreminjati, prepisovati, ponovno objavljati in razširjati v komercialne in niti v nekomercialne namene.
Povezav ni dovoljeno objavljati na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo lastnika vsebin je lastnik in/ali upravljavec spletnega mesta ali produkta, na katerih je objavljena povezava, to dolžan odstraniti.

Zasebnost

Spletno mesto www.tomipress.si oziroma Tomi Press Vulkanizerstvo in Dodatna oprema Iztok Rosandić s.p. ne zbira osebnih podatkov obiskovalcev in/ali uporabnikov tega spletnega mesta.
Izjema je kontaktni obrazec, v katerega obiskovalec prostovoljno vnese svoje osebne podatke z namenom vzpostaviti stik z lastnikom storitve in podatki (predvsem IP naslov), ki jih beleži storitev spletne analitike Google Analytics.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodijo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranijo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Seznam piškotkov, ki se lahko pojavijo na www.tomipress.si:

Ime piškotkaNamenČas poteka
_icl_current_languagepomnenje izbire trenutnega jezikaseja
wordpress_test_cookieohranjanje sejeseja

Onemogočanje oz. brisanje piškotkov

Sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Za dodatne informacije o nastavitvah zasebnosti oz. piškotkov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

5/5

Obvestilo o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Z nadaljnjo uporabo strani soglašaš tudi z uporabo piškotkov.
Več o tem »